Με τα Αnimations Kατανοούμε την Επιστήμη Καλύτερα!

Πηγή: PBS Newshour

24 Σεπτεμβρίου 2017

Συχνά, κείμενο και φωτογραφίες δεν είναι αρκετά για να αποκτήσουμε βαθιά γνώση επιστημονικών πεδίων που σχετίζονται με μικρο-σωματίδια και διεργασίες που είναι δύσκολο να τις δει και να τις συγκεκριμενοποιήσει κανείς. Σε αυτό μπορούν να βοηθήσουν όμως τα animations!

Στo παρακάτω βίντεο, μία καθηγήτρια βιοχημείας από το Πανεπιστήριο της Utah, η Janet Iwasa, εξηγεί πόσο πολύ μπορούν να βοηθήσουν τα animations στην κατανόηση της επιστήμης. Εξιστορεί πώς, πριν μερικά χρόνια, όσο έκανε το PhD της, συνειδητοποίησε ότι και η ίδια κάποιες διεργασίες δεν τις κατανοούσε τόσο καλά, μέχρι που τις είδε σε animation! Σε εκείνο το σημείο αποφάσισε ότι έπρεπε και η ίδια να μάθει να φτιάχνει animations, ώστε να μπορεί να τα χρησιμοποιεί για να επικοινωνεί τις επιστημονικές της ανακαλύψεις στους μαθητές της αλλά και στο ευρύ κοινό!

Δείτε πώς λέει η ίδια την ιστορία της στο παρακάτω βίντεο από την εκπομπή PBS Newshour:

Το mathaino-cropped είναι ένας κατάλογος ελληνικών οργανισμών που δραστηριοποιούνται στο χώρο των εκπαιδευτικών τεχνολογιών.
Σας βοηθάει να βρείτε δραστηριότητες και εργαλεία γνώσης που ανταποκρίνονται στις δικές σας ανάγκες. 

© 2016 mathaino-cropped

Περιεχόμενα

Παιδιά 
Ενήλικες 
Εταιρικές Λύσεις 
Ημερολόγιο 

<script>jQuery(document).ready(function(){ jQuery('.et_pb_promo_button').click(function(){ if (jQuery(this).attr('target') == '_blank') { ga('send', 'event', 'outbound links', 'click', jQuery(this).html()); } }); });</script>

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί εδώ .

Ακολουθήστε μας στο Facebook.