Storybird: Εργαλείo Συγγραφής Ιστοριών για Παιδιά

Πηγή: Φίλιππος Τζόρτζογλου, edtech.gr 

27 Σεπτεμβρίου 2017

 

Το edtech.gr, ένα μπλογκ για εκπαιδευτικές τεχνολογίες από έλληνες εκπαιδευτικούς, μελετάει εργαλεία διαθέσιμα στην Ελλάδα και το εξωτερικό και σας προτείνει δοκιμασμένες λύσεις για την τάξη ή το σπίτι! 

Εδώ αναμεταδίδουμε μία από τις προτάσεις του, το εργαλείο Storybird για να δημιουργούν τα παιδιά τις δικές τους ιστορίες!

Όπως γράφει ο Φίλιππος Τζόρτζογλου από το edtech.gr:

“Το Storybird είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο ψηφιακής αφήγησης που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του να δημιουργήσουν διαδικτυακά βιβλία, χρησιμοποιώντας διαφορετικά στυλ γραφής και μεγάλη ποικιλία εξαιρετικών εικονογραφήσεων. […] Η εφαρμογή περιέχει μια τεράστια ποικιλία εικόνων από διεθνείς καλλιτέχνες, οι οποίοι παρέχουν τα έργα τους για χρήση σε βιβλία που θα δημιουργήσετε.”

Όσο για το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Storybird από εκπαιδευτικούς για να οργανώσουν δραστηριότητες στην τάξη, οι επιλογές είναι ατελειώτες. Οι ιδέες που διαβάζουμε από το Φίλιππο Τζόρτζογλου είναι συναρπαστικές:

“Το Storybird μπορεί να ενταχθεί στην εκπαιδευτική διαδικασία με αρκετούς τρόπους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Storybird για να παρακινήσετε τους μαθητές σας να εξασκηθούν στην παραγωγή γραπτού λόγου καθώς και να αναπτύξετε τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους. Ο κάθε μαθητής μπορεί να γράψει και να εικονογραφήσει το δικό του βιβλίο στη διάρκεια των διακοπών ,για παράδειγμα, και στη συνέχεια να το μοιραστεί με τους συμμαθητές του. Μια πολύ καλή ιδέα επίσης θα ήταν οι μαθητές να αναπαράγουν και να εικονογραφήσουν ένα κεφάλαιο της ιστορίας σε ζευγάρια αξιοποιώντας έτσι και τη συνεργατική μάθηση.”

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο του edtech.gr για το Storybird εδώ.

Επίσης, το edtech.gr προτείνει άλλα δύο παρόμοια εργαλεία, το Storyboard That και το Scribble Press, για τα οποία μπορείτε να βρείτε περισσότερα στα σχετικά άρθρα εδώ και εδώ.

Ευχαριστούμε πολύ το edtech.gr για τις ωραίες ιδέες
και για την ευκαιρία που μας δίνει να τις αναμεταδίδουμε!

Το mathaino-cropped είναι ένας κατάλογος ελληνικών οργανισμών που δραστηριοποιούνται στο χώρο των εκπαιδευτικών τεχνολογιών.
Σας βοηθάει να βρείτε δραστηριότητες και εργαλεία γνώσης που ανταποκρίνονται στις δικές σας ανάγκες. 

© 2016 mathaino-cropped

Περιεχόμενα

Παιδιά 
Ενήλικες 
Εταιρικές Λύσεις 
Ημερολόγιο 

<script>jQuery(document).ready(function(){ jQuery('.et_pb_promo_button').click(function(){ if (jQuery(this).attr('target') == '_blank') { ga('send', 'event', 'outbound links', 'click', jQuery(this).html()); } }); });</script>

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί εδώ .

Ακολουθήστε μας στο Facebook.