Socrative: Δημιουργήστε τα Δικά σας Κουίζ

Πηγή: Φίλιππος Τζόρτζογλου, edtech.gr
3 Ιανουαρίου 2018

Ψάχνετε τρόπους για να ενισχύσετε τη συμμετοχή των μαθητών σας στο μάθημα; Θέλετε να ξέρετε τι έχουν κατανοήσει πλήρως και σε τι χρειάζονται ακόμα βοήθεια; Δοκιμάστε το Socrative!

Όπως γράφει ο Φίλιππος Τζόρτζογλου από το edtech.gr:

“Το Socrative είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο αξιολόγησης των μαθητών που επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να δημιουργούν κουίζ και άλλες εκπαιδευτικές ασκήσεις για την τάξη τους καθώς και να παρακολουθούν τις απαντήσεις τους σε πραγματικό χρόνο.” 

Το Socrative είναι πολύ εύκολο στη χρήση. ‘Οπως όμως σωστά υπογραμμίζει ο Φίλιππος Τζόρτζογλου, προϋποθέτει τάξεις οι οποίες είναι 1:1, δηλαδή τάξεις στις οποίες κάθε μαθητής έχει τη δική του συσκευή (είτε αυτή είναι computer, tablet, ή smartphone).

Αν δεν υπάρχουν αρκετές συσκευές στο σχολείο, μια λύση είναι το ΒΥΟD (Bring Your Own Device), δηλαδή να φέρουν οι μαθητές συσκευές που τυχόν έχουν σπίτι.

Μια άλλη λύση είναι οι μαθητές να χρησιμοποιούν το Socrative ως ομάδες μέσω της επιλογής Space Race. Έτσι, και λιγότερες συσκευές θα χρειάζονται και οι μαθητές θα κινητοποιηθούν από τον ανταγωνισμό μεταξύ τους, όπως σωστά υπογραμμίζει ο Φίλιππος Τζόρτζογλου από την εμπειρία του στην τάξη:

“Παράλληλα, μέσα από τη λειτουργία της Space Race, όπου οι απαντήσεις δίνονται από ομάδες μαθητών, ενισχύεται η ομαδοσυνεργαστική διαδικασία και ο ευγενής συναγωνισμός.”

Ευχαριστούμε πολύ το edtech.gr για τις ωραίες ιδέες
και για την ευκαιρία που μας δίνει να τις αναμεταδίδουμε!

* Το edtech.gr είναι ένα μπλογκ στο οποίο Έλληνες εκπαιδευτικοί παρουσιάζουν τεχνολογίες που τους έχουν φανεί χρήσιμες στην τάξη. Μπορείτε να βρείτε το άρθρο του edtech.gr για το Socrative εδώ.

Το mathaino-cropped είναι ένας κατάλογος ελληνικών οργανισμών που δραστηριοποιούνται στο χώρο των εκπαιδευτικών τεχνολογιών.
Σας βοηθάει να βρείτε δραστηριότητες και εργαλεία γνώσης που ανταποκρίνονται στις δικές σας ανάγκες. 

© 2016 mathaino-cropped

Περιεχόμενα

Παιδιά 
Ενήλικες 
Εταιρικές Λύσεις 
Ημερολόγιο 

<script>jQuery(document).ready(function(){ jQuery('.et_pb_promo_button').click(function(){ if (jQuery(this).attr('target') == '_blank') { ga('send', 'event', 'outbound links', 'click', jQuery(this).html()); } }); });</script>

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί εδώ .

Ακολουθήστε μας στο Facebook.