StCatsHacks 2018
στο St. Catherine’s British School, Λυκόβρυση
Αναπτύξτε τη δική σας ιδέα ή συμμετέχετε σε ιδέα άλλων! Αν είστε μαθητές λυκείου ή φοιτητές, αυτό το hackathon είναι για εσάς. Δημιουργήστε λύσεις για τη σχολική ή φοιτητική σας κοινότητα και επωφεληθείτε από την καθοδήγηση έμπειρων mentors. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Περασμένες Εκδηλώσεις

1ο Thessaly Science Festival
στο Μύλο του Παππά, Λάρισα
Μικροί και μεγάλοι θα παρακολουθήσουν ομιλίες από Έλληνες και ξένους επιστήμονες, δρώμενα, προβολές, καθώς και εκπαιδευτικά εργαστήρια σε αυτό το φεστιβάλ επιστήμης στη Λάρισα τον Οκτώβριο. Διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, και το Δήμο Λάρισας. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

2ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και S.T.E.A.M Κρήτης
στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου
Παρακολουθήστε ομιλίες και επιδείξεις και συμμετέχετε σε εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους σε αυτό το φεστιβάλ εκπαιδευτικής ρομποτικής και STEAM στο Ηράκλειο Κρήτης. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το Robotic and Science Academy σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Συνέδριο Scientix
στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Σκοπός του συνεδρίου είναι η ανάδειξη καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών στην εκπαίδευση φυσικών επιστημών, τεχνολογίας, μηχανικής και μαθηματικών (STEM) έτσι όπως διαμορφώνονται στη σύγχρονη σχολική πραγματικότητα. Το συνέδριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και σε επαγγελματίες του χώρου. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Εργαστήρια eCraft2Learn
στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Η EDUMOTIVA, σε συνεργασία με την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και την κοινοπραξία του έργου eCraft2Learn, καλούν μαθητές 13 έως 17 ετών να συμμετάσχουν σε μία σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων. Στόχος του προγράμματος είναι να φέρει στην εκπαίδευση το κίνημα των κατασκευών και να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα μάθησης για την εκπαίδευση STEAM. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ανοιχτή Ημέρα Επιστήμης και Τεχνολογίας από το Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα
στο Σεράφειο
To πρόγραμμα Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα του Εργαστηρίου Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Δήμου Αθηναίων ολοκληρώνει τον κύκλο των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων για τη φετινή σχολική χρονιά και σας προσκαλεί σε μια Ανοιχτή Μέρα Επιστήμης και Τεχνολογίας για μικρούς και μεγάλους το Σάββατο 9 Ιουνίου, 10:00 π.μ. – 17:00 μ.μ., στο Σεράφειο. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

6o Φεστιβάλ Τεχνολογίας από τη Νέα Γενιά Ζηρίδη
στη Νέα Γενιά Ζηρίδη
Το σχολείο Νέα Γενιά Ζηρίδη διοργανώνει ένα μαθητικό φεστιβάλ τεχνολογίας. Μαθητές θα παρουσιάσουν εργασίες εκπαιδευτικού ή ψυχαγωγικού περιεχομένου με χρήση τεχνολογικών μέσων όπως βίντεο, ιστοσελίδες, εφαρμογές (apps), προγραμματισμό με Scratch, και άλλα.Το φεστιβάλ απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου και είναι ανοιχτό σε μαθητές από όλα τα σχολεία. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Patras Science Festival
στo Eλληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμο, στην Πάτρα
Το Patras Science Festival επιστρέφει από τις 2 Μαΐου έως τις 6 Μαΐου με θέμα φέτος «Ζήσε τη Χαρά της Επιστήμης». Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, μικροί και μεγάλοι, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες από Έλληνες και ξένους επιστήμονες, εκθέσεις και προβολές, καθώς και να συμμετάσχουν σε εργαστήρια και εκπαιδευτικά δρώμενα.Το Patras Science Festival διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό “Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo” και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Aegean Robotics Competition 2018
στο Καρλόβασι της Σάμου
Η ομάδα Aegean Robotics, σε συνεργασία με το ΚΕΠΛΗΝΕΤ της Δ.Δ.Ε Σάμου και τη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Σάμου, διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά τον πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής Aegean Robotics Competition 2018. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την επιλογή να διαγωνιστούν σε τρεις διαφορετικές δοκιμασίες. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Athens Science Festival
στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Η SciCo, το Βρετανικό Συμβούλιο, η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση και η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας διοργανώνουν για πέμπτη συνεχή χρονιά το Athens Science Festival. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες από Έλληνες και ξένους επιστήμονες, καθώς και να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά δρώμενα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

CGS Educational Conference 2018
στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα
Το CGS Educational Conference 2018 στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα έχει στόχο να αναδείξει νέες τάσεις στην εκπαίδευση και να εμπνεύσει εκπαιδευτικούς, καθώς και επαγγελματίες άλλων κλάδων να σκεφτούν με τρόπο διαφορετικό την εξέλιξη του ατόμου – σε κάθε ηλικία τόσο εντός όσο και εκτός σχολικής τάξης. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Code Girls – Εργαστήρια Webmaking
σε Τρίκαλα και Ιωάννινα
Μάθετε πώς να φτιάχνετε websites με τεχνολογίες όπως HTML, CSS, Javascript, και Bootstrap! Εργαστήρια θα λάβουν χώρα στα Τρίκαλα (3-4 Μαρτίου) και στα Ιωάννινα (10-11 και 17-18 Μαρτίου). Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κορίτσια 10-16 ετών. Η διοργάνωση ανήκει στο Mataroa και στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα. Διαβάστε περισσότερα εδώ (Τρίκαλα) και εδώ (Ιωάννινα).

Ιστορία και Επιχειρηματικότητα: Πώς Συνδυάζονται;
στο Orange Grove
Πώς μπορεί κανείς να δημιουργήσει ένα επιχειρηματικό μοντέλο γύρω από τη διάδωση και τη διδασκαλία της ιστορίας; Η Clio Muse και δύο ακόμα startups του χώρου επεξεργάζονται το ερώτημα αυτό και μοιράζονται τις επιτυχίες και τις δυσκολίες που έχουν συναντήσει στις επιχειρηματικές τους προσπάθειες. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ημερίδα “Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα”
στο Σεράφειο Συγκρότημα
Ο Δήμος Αθηναίων και το πρόγραμμα “Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα” διοργανώνουν μία ημερίδα με θέμα “Ο Συμμετοχικός Μετασχηματισμός του Σχολικού Χώρου: Σχεδιασμός, Υλοποίηση, Βιωσιμότητα.” Η ημερίδα απευθύνεται σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και σκοπός της είναι να συζητηθούν τα αποτελέσματα του προγράμματος στα σχολεία του Δήμου Αθηναίων. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

First Lego League Xanthi 2018
στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ “Φίλιππος Αμοιρίδης”
Η eduACT και το Xanthi TechLab διοργανώνουν για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην Ξάνθη, το First Lego League. Πρόκειται για έναν πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής που αποσκοπεί στο να προκαλέσει τα παιδιά να σκεφτούν σαν επιστήμονες και μηχανικοί. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Το Αυτόνομο και Δημιουργικό Σχολείο του Μέλλοντος
στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Το liberal.gr, η εφημερίδα “Φιλελεύθερος” και το “Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης” διοργανώνουν ημερίδα με θέμα “Το Αυτόνομο και Δημιουργικό Σχολείο του Μέλλοντος”. Στόχος της ημερίδας είναι να συζητηθεί το πόσο εφικτό είναι να λειτουργήσει στην Ελλάδα ένα σχολείο που θα είναι ανεξάρτητο από το Υπουργείο Παιδείας καθώς και το ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά του. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Εκπαίδευση STEM στο Δημοτικό Σχολείο
στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας
Το 11ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας διοργανώνει ημερίδα με θέμα “Η Εκπαίδευση STEM στο Δημοτικό Σχολείο”. Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και σκοπός της είναι να συζητηθούν τρόποι με τους οποίους το σχολείο μπορεί να ενθαρρύνει τους μαθητές να ασχοληθούν με τις επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

3ο Highschool Engineering
στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Το Highschool Engineering είνα ένα τριήμερο διαδραστικό εργαστήριο που απευθύνεται σε μαθητές Β’ και Γ’ Λυκείου οι οποίοι ενδιαφέρονται για σπουδές στο Πολυτεχνείο. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στις 1-3 Δεκεμβρίου στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διοργανωτής είναι η ομάδα φοιτητών Highschool Engineering. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Moodlemoot
στο ΤΕΙ Αθήνας
To ΤΕΙ Αθήνας, το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών, διοργανώνουν το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Moodlemoot και καλούν όλους τους ενδιαφερόμενους να καταχωρήσουν την πρόταση τους στο https://ellak.gr/moodlemootgr/. Σκοπός του συνεδρίου είναι να προωθήσει το γόνιμο και δημιουργικό διάλογο στην εκπαιδευτική κοινότητα για τη χρήση του Moodle. Το συνέδριο θα λάβει χώρα στις 1 & 2 Δεκεμβρίου στο ΤΕΙ Αθήνας. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Education Leads the Future
στο Impact Hub Athens
Το 2ο Ashoka Talk διοργανώνεται στο Impact Hub Athens, με θέμα πώς μπορεί η κοινωνική επιχειρηματικότητα να μεταμορφώσει το μέλλον της εκπαίδευσης. Το όραμα του οργανισμού είναι να ενθαρρύνει τους πολίτες να σκέφτονται και να δρουν ως φορείς αλλαγής και επίσης να δείξει πώς η εκπαίδευση μπορεί να οδηγήσει σε μία καλύτερη κοινωνία. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ημέρα Επιστήμης και Τεχνολογίας για Παιδιά Δημοτικού
στο Πολυτεχνείο Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά την “Ημέρα Επιστήμης και Τεχνολογίας για Παιδιά Δημοτικού” στο Κτίριο Επιστημών της Πολυτεχνειούπολης. Τα παιδιά θα μεταμορφωθούν σε μικρούς επιστήμονες που θα έχουν τη δυνατότητα να εκτελέσουν πειράματα καθώς και να παρακολουθήσουν διάφορες τεχνολογικές εφαρμογές. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να κάνει τα παιδιά να ενδιαφερθούν για την επιστήμη και να τους προσφέρει νέες γνώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Best Practices in Education: A Global Perspective
στην Αμερικανική Σχολή Κλασσικών Σπουδών
Το Stanford Club of Greece διοργανώνει μία εκδήλωση για το μέλλον της εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι καθηγητές και ομιλητές, οι οποίοι θα μοιραστούν τις σκέψεις τους σχετικά με το τι πρέπει να γίνει για να αναπτυχθεί η ελληνική εκπαίδευση και να φτάσει το επίπεδο άλλων χωρών. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

StCatsHacks
στο St. Catherine’s British School
Το σχολείο St. Catherine’s στη Λυκόβρηση, στην Αθήνα, διοργανώνει ένα διήμερο hackathon για μαθητές γυμνασίου και πανεπιστημίου. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να δημιουργήσουν τη δική τους εφαρμογή σε ομάδες και με τη βοήθεια μεντόρων. Παραδείγματα εφαρμογών περιλαμβάνουν ιδέες για την παροχή βοήθειας στην κοινότητα των προσφύγων, την αυτοματοποίηση διαδικασιών στα σχολεία, αλλά και οποιαδήποτε άλλη δική τους ιδέα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Βραδιά Ερευνητή 2017
σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ξάνθη, Καρδίτσα, Κόρινθο, Καλαμάτα, Ρέθυμνο και Ηράκλειο
H Βραδιά του Ερευνητή είναι μια γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα και διοργανώνεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη. Το κοινό έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει στο συναρπαστικό κόσμο της έρευνας και της τεχνολογίας μέσα από τη διάδραση, το θέαμα, την τέχνη, το παιχνίδι και το διάλογο. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Διαγωνισμός First Lego League 2018
σε Αθήνα, Kρήτη, Θεσσαλονίκη, Βόλο, και Ξάνθη
H First Lego League Ελλάδας καλεί ομάδες παιδιών 9-16 ετών να συμμετάσχουν σε έναν ετήσιο διεθνή διαγωνισμό που φέτος έχει θέμα τα hydro dynamics. Οι συμμετέχοντες καλούνται να επιλύσουν ένα πρόβλημα σε σχέση με το νερό χρησιμοποιώντας τα LEGO MINDSTORMS® για να προγραμματίσουν ένα ρομπότ. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

VR Archaeologist
στο INNOVATHENS, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων
Tαξιδέψτε σε κόσμους της αρχαιότητας με το “VR Archaeologist,” ένα διαδραστικό παιχνίδι virtual reality (VR) για μικρούς και μεγάλους από την Βolt Virtual. H εταιρεία χρησιμοποιεί τεχνολογίες εμβυθιστικής εικονικής πραγματικότητας (immersive virtual reality) για να σας μεταφέρει σε άλλους χώρους και χρόνους. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & STEM Κρήτης
στον Ιππικό Όμιλο Ηρακλείου
Το κέντρο εκπαιδευτικής ρομποτικής Robotic & Science Academy, το οποίο δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο Κρήτης, διοργανώνει στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου ένα φεστιβάλ εκπαιδευτικής ρομποτικής και STEM για παιδιά. Το διήμερο φεστιβάλ περιλαμβάνει παρουσιάσεις, εργαστήρια, διαγωνισμούς και άλλες εκπλήξεις για τους μικρούς φίλους της ρομποτικής. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Prometheus GameJam 2017
στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου
Στο πλαίσιο του εορτασμού των 180 χρόνων του, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου και την GIFTED HELLAS ΑΜΚΕ, διοργανώνει το Prometheus Game Jam στις 7, 8 και 9 Ιουλίου του 2017. Πρόκειται για έναν 48ωρο μαραθώνιο διαγωνισμό φαντασίας, δημιουργικότητας και τεχνολογίας για το σχεδιασμό video και board games, σε θέμα που θα «αποκαλυφθεί» στην έναρξη του διαγωνισμού. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Πρόγραμμα Εργαστηρίων για Παιδιά
στις Ίδρυμα Ευγενίδου
Το Ίδρυμα Ευγενίδου διοργανώνει θερινά εργαστήρια για παιδιά κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εργαστήρια ρομποτικής, εργαστήρια 3d printing, καθώς και παρουσιάσεις σε θέματα τεχνολογίας. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τις νέες τεχνολογίες και μαθαίνουν να αναπτύσσουν την φαντασία τους. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

The Brave New World of MOOCs
στo Hub Events
Στις 24 Μαΐου θα λάβει χώρα διάλεξη του φυσικού και συγγραφέα Στέφανου Τραχανά με θέμα «Η Παγκόσμια Εκπαίδευση σε Σταυροδρόμι: The Brave New World of MOOCs». Ο Στέφανος Τραχανάς θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε τις συνέπειες που είχαν μέχρι τώρα τα MOOCs στην παγκόσμια εκπαίδευση καθώς επίσης και πιο συγκεκριμένα στη χώρα μας. Η διάλεξη διοργανώνεται από τo Hub Science. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

1st Fably Storytelling Event
στο κατάστημα Public Συντάγματος
Στη διοργάνωση αυτή θα παρουσιαστούν εργαλεία τεχνολογίας – και όχι μόνο – που μπορούν να κάνουν την δημιουργία ιστοριών ευκολότερη και πιο διασκεδαστική. Η ομάδα του Fably θα παρουσιάσει τη δική της πλατφόρμα που δημιουργήθηκε πρόσφατα με στόχο τη δημιουργία νέων εμπειριών στο διάβασμα για τους αναγνώστες καθώς και νέων ευκαιριών στη διάδοση των κειμένων τους για τους συγγραφείς. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Athens Mini Maker Faire 2017
στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου
Μικροί και μεγάλοι makers, από μηχανικούς μέχρι καλλιτέχνες και από επιστήμονες μέχρι crafters, θα συγκεντρωθούν για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Athens Mini Maker Faire για να δείξουν τα hobby, τα πειράματα, και τα projects τους. Θα βρείτε εκθέματα σχετικά με 3D printing, Arduino, drones, robotics, fab labs, και άλλα πολλά. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Get into Games
στο INNOVATHENS, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων
Το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Απριλίου θα οργανωθεί από το INNOVATHENS, τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, διήμερο αφιερωμένο στη χρήση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών ως εργαλείων στην τυπική και άτυπη εκπαίδευση. Στο Get into Games (GiG→ Edu), θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων εκπαιδευτικοί, designers και developers, ερευνητές, και εκπρόσωποι μη κερδοσκοπικών οργανισμών. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Publish your Game with Quizdom
στo Τhe Cube
Έχεις φτιάξει ένα δικό σου παιχνίδι και θέλεις να το κάνεις γνωστό; Το Quizdom ανοίγει την πλατφόρμα του σε νέους δημιουργούς σαν κι εσένα. Συνάντησε την ομάδα του Quizdom – και παρουσίασε το δικό σου παιχνίδι! –  σε μία εκδήλωση που θα γίνει στις 7 Απριλίου στο The Cube. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Arduino Day 2017
στο POS4work, Πάτρα
Το Σάββατο 1 Απριλίου, το P-Space σε συνεργασία με το POS co-working space διοργανώνουν το Arduino Day 2017, μία ολοήμερη εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Arduino. Θα πραγματοποιηθούν workshops αρχαρίων, καθώς και workshop μεγαλύτερης δυσκολίας. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Διαμορφώνοντας το Μέλλον μας
στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων
Από τις 29 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου διοργανώνoνται από την Athens Science Festival εκδηλώσεις με τίτλο “Διαμορφώνοντας το Μέλλον μας.” Μικροί και μεγάλοι θα κληθούν να ξεχωρίσουν την επιστήμη από το ψέμα. Θα υπάρχουν εκθέσεις, διαλέξεις από ειδικούς και επίσης πρόγραμμα από ψυχαγωγούς που θα μυήσουν τους ακροατές στα μυστικά της επιστήμης, της αλήθειας και του ψεύδους. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

CodeGirls: Διαδραστικό Πρόγραμμα Webmaking για Κορίτσια
σε Καλαμάτα, Κοζάνη, Πάτρα, Τρίκαλα
Ένα διαδραστικό πρόγραμμα εκμάθησης νέων τεχνολογιών και προγραμματισμού 16 διδακτικών ωρών, για κορίτσια 10-16 ετών,το οποίο έχει αναπτυχθεί και υλοποιείται από το Mataroa, με την υποστήριξη και χορηγία της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Τρία προγράμματα με διαφορετικό επίπεδο εξειδίκευσης έχουν ήδη υλοποιηθεί σε 4 πόλεις της Ελλάδας, ενώ η ηλεκτρονική πλατφόρμα εκμάθησης και συνεργασίας λειτουργεί επικουρικά στην προσπάθεια αυτή. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

28-feb2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
Η WRO Hellas καλεί τους μαθητές Γυμνασίου να συμμετάσχουν σε πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής με θέμα “Η πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου.” Στόχος είναι η κατασκευή από τους μαθητές μιας ολοκληρωμένης ρομποτικής κατασκευής-μοντέλο, η οποία θα προσομοιώνει το θέμα του διαγωνισμού. Οι ομάδες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 28/2/2017. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

19-febFirst Lego League
στο Ίδρυμα Ευγενίδου
Ο διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής First Lego League έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα! H επιστήμη κι η τεχνολογία συνδυάζονται με τη γνώση, τη διασκέδαση, και την ομαδική δουλειά. Μαθητές ηλικίας 9-16 ετών θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους και τις κατασκευές τους σε μια μεγάλη γιορτή μάθησης. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

4-febTEDxKids@Ilissos
στο χώρο της OTEAcademy
Το TEDxKids@Ilissos είναι η πρώτη ελληνική TEDx μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία για παιδιά και φιλοδοξεί να γίνει το «μικρό αδερφάκι» της ελληνικής TEDx κοινότητας. Αποτελείται από μια ομάδα νέων, οι οποίοι έχουν ως στόχο το TEDxKids@Ilissos να αποτελέσει την πρώτη δυναμική πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών σε ζητήματα που αφορούν τα παιδιά. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Mind the Lab
σε 12 σταθμούς του Mετρό της Αθήνας
Στόχος του Mind the Lab είναι να ενθαρρύνει ανθρώπους κάθε ηλικίας και γνωστικού υπόβαθρου να γνωρίσουν τον κόσμο της επιστήμης και της τεχνολογίας και πώς αυτός επιδρά στην καθημερινότητά τους, Για μια ημέρα, στις 3 Φεβρουαρίου, σε 12 σταθμούς του Μετρό της Αθήνας θα σας περιμένουν επιστήμονες, μαθητές, και καλλιτέχνες για να σας εκπλήξουν με πειράματα, επιδείξεις, και ψυχαγωγικά δρώμενα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Πατάμε Γκάζι στο STEM!

στο ΙΝΝΟVATHENS, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων
Ο STEM Education, ο WRO Hellas, και το INNOVATHENS διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά την εκδήλωση «Πατάμε Γκάζι στο STEM!» που έχει στόχο να γνωρίσει το ευρύ κοινό τις κοινές εκπαιδευτικές τους δράσεις. Μαθητές, εκπαιδευτικοί, και γονείς θα έρθουν σε επαφή με τα εργαστήρια STEM και εκπαιδευτικής ρομποτικής που πραγματοποιούνται καθημερινά σε συνεργασία με το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και το ΙNNOVATHENS. Παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από τους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής που διεξάγει ο WRO Hellas. Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Global Game Jab [Athens]

στο Zάππειο Μέγαρο
To Global Game Jam αποτελεί ένα παγκόσμιο event δημιουργίας παιχνιδιών με κοινό θέμα. Κατά τη διάρκεια του event οι διαγωνιζόμενοι θα χωριστούν σε ομάδες και θα κληθούν να δημιουργήσουν μέσα σε 48 ώρες ένα παιχνίδι βασισμένο σε ένα κοινό θέμα. To Global Game Jam [Athens] συνδιοργανώνουν η Α.Μ.Κ.Ε. Gifted Hellas και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Αυτή θα είναι η πέμπτη συνεχή χρονιά που η Ελλάδα θα συμμετάσχει στο Global Game Jam. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής
στο ΝΟΗΣΙΣ και στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Νεάπολης-Συκεών
Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής αποτελεί μία πρωτοβουλία του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τη συνεργασία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλονίκης, και Νεάπολης – Συκεών. Το φεστιβάλ είναι πανελλήνιο και έχει διαγωνιστικό και εκθεσιακό χαρακτήρα. Το αγωνιστικό μέρος θα διεξαχθεί στο ΝΟΗΣΙΣ στις 10 Δεκεμβρίου, ενώ το εκθεσιακό στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Νεάπολης-Συκεών στις 11 Δεκεμβρίου. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

29-%ce%bd%ce%bf%ce%b5Digi Skills Empowerment: Connecting Youth with the Future
στη Microsoft Hellas
Στόχος της εκδήλωσης “Digi Skills Empowerment: Connecting Youth with the Future” είναι η ενημέρωση της νέας γενιάς για τις ευκαιρίες που διανοίγονται σε επαγγελματικό επίπεδο μέσα από την εκμάθηση των ψηφιακών δεξιοτήτων, καθώς και η ανάδειξη της σημασίας του προγραμματισμού ως πύλης εισόδου στην αγορά εργασίας του μέλλοντος. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

date-image-26-noeROBOESL Conference
στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων
The ROBOESL είναι ένα διεθνές συνέδριο με θέμα “Robotics-based learning interventions for preventing school failure and early school leaving.” Θα διερευνηθεί ο ρόλος της τεχνολογίας και της εκπαιδευτικής ρομποτικής ως εργαλεία για την πρόληψη χαμηλών επιδόσεων και αποχώρησης των μαθητών από το σχολείο.

Ενημέρωση: Διαβάστε μία σύνοψη του συνεδρίου εδώ. Δείτε φωτογραφίες από το συνέδριο εδώ.

25-novEDUROBOTICS 2016
στο ΙΝΝΟVATHENS, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων
Το EDUROBOTICS 2016 είναι ένα διεθνές συνέδριο με θέμα “Εκπαιδευτική Ρομποτική στην Εποχή των Makers.” H θεματική του στοχεύει στη διερεύνηση των πλεονεκτημάτων που μπορεί να έχει η εκπαιδευτική ρομποτική για την καλλιέργεια δεξιοτήτων στα πεδία STEAM (Science, Technology, Art, and Mathematics). Το συνέδριο διεξάγεται στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ρομποτικής. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Το mathaino-cropped είναι ένας κατάλογος ελληνικών οργανισμών που δραστηριοποιούνται στο χώρο των εκπαιδευτικών τεχνολογιών.
Σας βοηθάει να βρείτε δραστηριότητες και εργαλεία γνώσης που ανταποκρίνονται στις δικές σας ανάγκες. 

© 2016 mathaino-cropped

Περιεχόμενα

Παιδιά 
Ενήλικες 
Εταιρικές Λύσεις 
Ημερολόγιο 

<script>jQuery(document).ready(function(){ jQuery('.et_pb_promo_button').click(function(){ if (jQuery(this).attr('target') == '_blank') { ga('send', 'event', 'outbound links', 'click', jQuery(this).html()); } }); });</script>

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί εδώ .

Ακολουθήστε μας στο Facebook.