Google Classroom: H Δική σου Ψηφιακή Τάξη

Πηγή: Φίλιππος Τζόρτζογλου, edtech.gr
4 Δεκεμβρίου 2017

Είσαι εκπαιδευτικός; Έχει το σχολείο σου G Suite for Education, δηλαδή το πακέτο του Google για εκπαιδευτικούς οργανισμούς το οποίο είναι δωρεάν; Τότε μπορείς να έχεις και εσύ Google Classroom!

To Google Classroom είναι μία πλατφόρμα ψηφιακής μάθησης (στα Αγγλικά “Learning Management System” ή επίσης γνωστό με τα αρχικά LMS) στο οποίο ο καθηγητής με τους μαθητές του μπορούν να δημιουργήσουν μια ψηφιακή τάξη και να επικοινωνούν ψηφιακά. Φανταστείτε το σαν ένα Facebook group με αυξημένες δυνατότητες. Ο καθηγητής “ανεβάζει” υλικό, οι μαθητές το κοιτάνε στο δικό στους χρόνο. Οι μαθητές ανεβάζουν εργασίες, ο καθηγητής τις διορθώνει. Ταυτόχρονα, το Google Classroom έρχεται με όλα τα γνωστά Google, εργαλεία όπως τα Google Docs!

Όπως γράφει ο Φίλιππος Τζόρτζογλου από το edtech.gr:

“H Google Classroom είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα μάθησης για σχολεία που σκοπό έχει να απλοποιήσει τον μέχρι τώρα τρόπο που διεξάγεται η ανάθεση και η βαθμολόγηση των εργασιών, επιτρέποντας στους εκπαιδευτικούς να δίνουν στοχευμένη ανατροφοδότηση στους μαθητές τους άμεσα και χωρίς τη χρήση μεγάλου όγκου χαρτιού.”

Οι δυνατότητες που δίνει το Google Classroom στη διδασκαλία είναι άπειρες. Περισσότερα από το Φίλιππο Τζόρτζογλου και το edtech.gr:

“Η εφαρμογή συνδέει πολλά προϊόντα της Google όπως το Google Drive, το Gmail, και τα Google Documents διευκολύνοντας τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές στη δημιουργία και τη διαμοίραση εγγράφων και εργασιών. […] Από την στιγμή που δημιουργηθεί μια τάξη, η εφαρμογή παράγει έναν μοναδικό κωδικό εισόδου (για τους μαθητές) και έναν φάκελο όπου αυτοί μπορούν να ‘ανεβάζουν’ τις εργασίες τους για βαθμολόγηση από τον εκπαιδευτικό.”

Ευχαριστούμε πολύ το edtech.gr για τις ωραίες ιδέες
και για την ευκαιρία που μας δίνει να τις αναμεταδίδουμε!

* Το edtech.gr είναι ένα μπλογκ στο οποίο Έλληνες εκπαιδευτικοί παρουσιάζουν τεχνολογίες που τους έχουν φανεί χρήσιμες στην τάξη. Μπορείτε να βρείτε το άρθρο του edtech.gr για το Google Classroom εδώ.

Το mathaino-cropped είναι ένας κατάλογος ελληνικών οργανισμών που δραστηριοποιούνται στο χώρο των εκπαιδευτικών τεχνολογιών.
Σας βοηθάει να βρείτε δραστηριότητες και εργαλεία γνώσης που ανταποκρίνονται στις δικές σας ανάγκες. 

© 2016 mathaino-cropped

Περιεχόμενα

Παιδιά 
Ενήλικες 
Εταιρικές Λύσεις 
Ημερολόγιο 

<script>jQuery(document).ready(function(){ jQuery('.et_pb_promo_button').click(function(){ if (jQuery(this).attr('target') == '_blank') { ga('send', 'event', 'outbound links', 'click', jQuery(this).html()); } }); });</script>

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί εδώ .

Ακολουθήστε μας στο Facebook.